Ons team

Mounia Dollison

Teamleider

Al meer dan 10 jaar ben ik betrokken bij Youth for Christ. Eerst in de Schilderswijk in Den Haag en nu al een paar jaar in Almere. Ik ben een nuchter persoon met een hart voor rechtvaardigheid. Daarnaast dans ik graag voor de spiegel en ben ik gek op chocola.
Ik doe dit werk omdat ik geloof dat jongeren het verdienen om gezien, gehoord en gewaardeerd te worden. Ik geniet enorm van de creativiteit en de veerkracht van jongeren. Als ik nadenk over wat ik tot nu toe heb meegemaakt, de leuke momenten, de grappige situaties, de moeilijke gesprekken en de hoop die ik heb gezien, dan ben ik enorm dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Corné Platschorre

Coördinerend jongerenwerker

Ik ben 57 jaar oud en al opa van 4 kleinkinderen. Mijn hele leven heb ik gewerkt met jongeren en al een tijdje kan ik mijn passie uitleven in mijn eigen woonplaats met een lekker jeugdig team van Youth for Christ.

Muziekje, chillen, drankje en waar mogelijk een goed gesprek met een groepje jongeren, maakt mijn dag. Ik heb wel eens gevreesd dat je bij het ouder worden de connectie verliest met de jeugd, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Kennelijk vinden de jongeren het ook wel eens leuk om wat vertrouwelijk te kunnen praten met iemand die al wat levenservaring heeft. Ik hoor mooie verhalen. Ik werk nu veel als een soort vertrouwenspersoon op Baken Stad College (vmbo school) en de leerlingen daar leveren graag wat schermtijd in voor een spontaan gesprekje. Ook ben ik op meerdere plekken in Almere aanwezig, dus wie weet zien we elkaar een keer. Je kunt trouwens altijd langskomen op ons kantoor aan de Marktmeesterstraat. Je moet er wel een aantal trappen voor op maar dan kun je ook met een lekker drankje neerploffen op de bank. En ik wil graag weten wat je dan te vertellen hebt.

Annemieke van de Kraats

Coördinerend jongerenwerker

Geboren en getogen in Almere. En ik ben daar best een beetje trots op (haters gonna hate). Van huis uit verpleegkundige in de psychiatrie, maar nu toch de keuze gemaakt om te gaan waar mijn hart echt ligt. En dat is bij jongeren.

Ik hou van gezelligheid en mensen om me heen. Dat jongeren een plek mogen hebben waar zij zichzelf mogen zijn en kunnen groeien. Daar ga ik voor. Ik ben altijd in voor een kletspraatje of een goed potje halli galli. Verdere informatie: ik praat vaak in mezelf. Mijn omgeving vindt dit of irritant of grappig.

Mateja Tolhuijsen

Stagiair

Ik ben 19 jaar oud en ik ben stagiaire bij YfC Almere. Ik ben hier terecht gekomen door mijn opleiding sociaal werk niveau 4. Uiteindelijk zou ik graag willen doorstromen naar de medische kant, omdat ik trauma-arts wil worden. Ik ben open minded en sportief. Ik voetbal graag, hou veel van reizen en uiteten gaan. Met sushi maak je me heel gelukkig ;).

Regina Arends

Stagiaire

Ik ben 17 jaar oud. Ik houd van muziek maken, dansen, shoppen en eten. Ik zit in mijn examen jaar op het vmbo niveau 4 sociaal werk en loop inmiddels 1 jaar stage bij Youth for Christ Almere. Ik heb een hart voor jongeren en kinderen omdat ik zelf ook nog jong ben en veel dingen zie gebeuren om mij heen, zowel de mooie dingen als de mindere kanten van deze generatie. Ik vind het leuk om  jongerenwerk te doen omdat je volledig jezelf kan zijn in het werkveld en je je eigenschappen, passie en talenten kan inzetten om ook de jongeren te stimuleren en te motiveren. Je maakt altijd wat anders mee en je komt heel veel verschillende  jongeren en situaties tegen en je leert ze ook met de tijd kennen. Ik geniet er van als ik zie dat jongeren zichzelf bij mij kunnen zijn en ze zich kwetsbaar open durven te stellen naar mij toe.