Activiteiten

Talent in ontwikkeling

Talent op de voorgrond? Verborgen talent? Bij Youth for Christ Almere is er ruimte om talent te ontdekken en ontwikkelen! Muziek, sport en andere creatieve uitingen komen tot leven in ons jongerencentrum.
Geïnteresseerd? Kijk snel verder!

Talenten ontdekken

Meidenwerk

Een veilige plek waar meiden zichzelf kunnen zijn, zichzelf kunnen uiten en samen kunnen groeien, dat is wat wij wekelijks aanbieden. Gezelligheid, creativiteit en vriendschap… dat brengen de meiden elke keer opnieuw.

In een veilige omgeving kunnen ze stoeien met hun vragen, twijfels en frustraties. De activiteiten bestaan o.a. uit koken, dansen, spelletjes en creatieve bezigheden. Dit is de basis van ons meidenwerk.

Als eigenaar van de activiteit nemen de meiden verantwoordelijkheid en krijgen ze de ruimte zelf invulling te geven aan hun activiteit. Daarnaast kijken we altijd naar de individuele behoefte en proberen hier zoveel mogelijk op in te springen.

Individuele begeleiding

Jongeren mogen altijd bij ons langs te komen voor een praatje, een spelletje of gewoon om te chillen. Een vrije inloop zorgt ervoor dat jongeren zich welkom voelen en dat ze niet op straat hoeven te hangen. En als we heel eerlijk zijn… het is ook veel gezelliger als ze er zijn!

Maar we bieden ook ondersteuning op individueel gebied. Jongeren zijn op zoek naar iemand die met ze meedenkt, iemand die kan ondersteunen bij het leren voor toetsen. Iemand die luistert naar verhalen over ‘heartbreak’ en teleurstelling. Ze zoeken vertrouwenspersonen.

We luisteren, we denken mee, we helpen bij lastige beslissingen. We dragen bij aan het ontwikkelen van creativiteit en het eigen vermogen om problemen op te lossen. We kijken naar de individuele behoefte van de jongere en kijken hoe we hem of haar hierin kunnen ondersteunen. Waar nodig verwijzen we door naar netwerkpartners.