Talent in ontwikkeling

Zaalvoetbal

Elke dinsdag komen jongens van verschillende leeftijden in groten getale naar de gymzaal van het Baken Stad college voor een goeie pot voetbal. Eerst zijn de jonge jongens aan de beurt, daar voetballen we een uur mee. Daarna is de wissel en komen de jongens van de middelbare aan de beurt. Deze activiteit is altijd erg druk bezocht en het is dan ook een georganiseerde chaos. Elke jongere tot op het bod gemotiveerd om zoveel mogelijk te spelen, zoveel mogelijk te scoren en zo min mogelijk fouten te maken. Sommigen worden met de week beter. Langzaam leren we de jongens steeds beter kennen en af en toe is er ruimte om tot gesprek te komen als je met je team moet wachten. En select groepje van de oudste jongens helpt ons dingen klaar te zetten en op te ruimen en zo zie je dat de jongens langzaam groeien van deelnemer tot betrokken vrijwilliger.

Word vrijwilliger

Gitaarles

Bij The Mall zijn we ook actief met gitaarlessen. Enkele jongeren krijgen wekelijks les van onze muzikale medewerker. Na het leren van een paar akkoorden gaan ze al aan de slag met verschillende liedjes. Tijdens de gitaarlessen leren we de jongeren goed kennen. Naast gitaarlessen willen we ook andere muzieklessen aan gaan bieden bij The Mall. Hierbij valt te denken aan drum, basgitaar, piano en zangles. We willen graag jongeren leren samen te spelen, om hen te laten ervaren hoe muziek verbind.

Dansen

Elke week kunnen jongeren bij ons komen dansen. In een ontspannen setting gaan jongeren aan de slag om hun danstalent verder te ontwikkelen. Er is geen dansdocent, maar incidenteel wordt er lesgegeven door jongeren die al langere tijd naar ons jongerencentrum komen.
Ongeorganiseerde schoonheid ontstaat er als jongeren zich vrij mogen bewegen en zich op deze manier kunnen uiten. Creativiteit en emotie zorgen voor bijzondere momenten en de gezelligheid ontbreekt nooit!