Over ons

Wie we zijn

‘YFC Almere zet zich in voor unieke en creatieve jongeren die op zoek zijn naar hoe ze aansluiting kunnen vinden in de maatschappij’

Wij zijn een beweging in het centrum van Almere. Wij hebben een hart voor jongeren en we worden geraakt door de problemen waar veel jongeren mee worstelen en houden van hun openheid en onbevangenheid.

Onze missie als Youth for Christ Almere is om gedreven door Gods liefde jongeren op te zoeken, hen te helpen groeien en hoop te bieden. Wij zijn aanwezig op schoolpleinen, straten, in kerken en in ons jongerencentrum.

Ons jongerencentrum is de plek waar jongeren uit de buurt naartoe gaan als ze veiligheid zoeken, als ze een luisterend oor nodig hebben en als ze op zoek zijn naar echte liefde en hoop. Het is de plek waar jongeren naartoe gaan om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het is de plek waar ze Gods liefde ervaren.  Door wie we zijn, laten we Jezus zien. Ook bieden we praktische hulp en ondersteuning waar nodig.

Youth for Christ Almere is onderdeel van Youth for Christ Nederland.

Wat we doen

Wij willen dat jongeren zich gezien en gewaardeerd voelen binnen hun huidige leefomstandigheden. Dit zelfvertrouwen geeft hen de boost die ze nodig hebben voor een kleurrijke toekomst. Wij doen dit door naast jongeren te gaan staan op de plek waar ze op dat moment zijn.

Voor kwetsbare meiden organiseren wij meidenclubs. In de Staatsliedenwijk bieden we zaalvoetbal aan. In ons jongerencentrum in het centrum van Almere zijn alle jongeren welkom die op zoek zijn naar een luisterend oor, gezelligheid en ontwikkelkansen. Alle jongeren die wij ontmoeten, geven wij oprechte aandacht.

Activiteiten

Ons team

Ons team is het hart van Youth for Christ Almere. Als ‘YfC family’ zetten we ons gepassioneerd in om een positieve impact te maken op kwetsbare jongeren. Ontmoet hier onze teamleden!

ONTMOET ONZE TEAMLEDEN

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in het werk van Youth for Christ. Ze zorgen ervoor dat we meer jongeren kunnen bereiken in Almere en ze dragen op verschillende manieren bij aan groei onder jongeren. Ieder gebruikt zijn of haar talent om dichterbij jongeren te komen.

Daarnaast geloven wij dat elke jongere een unieke waarde heeft. Elke jongere heeft talent. Vanuit deze waarde dagen we jongeren uit zich (naar vermogen) in te zetten als vrijwilliger. Zo zien we zelfvertrouwen groeien. We willen onze jonge vrijwilligers en onze doelgroep uitdagen niet alleen toeschouwer te zijn, maar juist producent te worden. Deze metafoor gebruiken we niet alleen voor onze activiteiten, maar ook voor het leven van de jongere zelf. Word jij ook vrijwilliger? Laat hier je mailadres achter.