Over ons

missie

Onze missie als Youth for Christ Almere is om gedreven door Gods liefde jongeren op te zoeken, hen te helpen groeien en hoop te bieden.

Youth for Christ is een beweging in het centrum van Almere. Het is de plek waar de jongeren uit de buurt naar toe gaan als ze veiligheid zoeken, als ze een luisterend oor nodig hebben, als ze op zoek zijn naar echte liefde en hoop. Het is de plek waar jongeren naartoe komen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het is de plek waar ze Gods liefde ervaren en de kans krijgen om Jezus te leren kennen.

Voor kwetsbare meiden organiseren wij meidenclubs. In de Staatsliedenwijk bieden we zaalvoetbal aan. In ons jongerencentrum in het centrum van Almere zijn alle jongeren welkom die op zoek zijn naar een luisterend oor, gezelligheid en ontwikkelkansen. Alle jongeren die wij ontmoeten, geven wij oprechte aandacht.

Youth for Christ Almere is onderdeel van Youth for Christ Nederland.

Wie zijn wij

Mijn naam is Jonathan Hoekstra. Ik ben 25 jaar oud. Ik houd van sporten en muziek maken. Ik ben zowel jongerenwerker in de kerk als bij Youth for Christ. Met jongeren omgaan vind ik erg leuk omdat jongeren vaak ambitieus en vol levenslust zijn. Soms heel opzichtelijk en soms wat meer verborgen. Ik vind het mooi om in een dynamische fase als deze met jongeren op te lopen en met hen te ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Vaak bruisen jongeren met talent en hoe mooi is het om dat tevoorschijn te toveren.

En ik (rechts) ben Mounia Dollison. Ik ben al meer dan 10 jaar betrokken bij Youth for Christ. Eerst in de Schilderswijk in Den Haag en nu al een paar jaar in Almere. Ik ben een nuchter persoon met een hart voor rechtvaardigheid. Daarnaast dans ik graag voor de spiegel en ben ik gek op chocola.
Ik doe dit werk omdat ik geloof dat jongeren het verdienen om gezien, gehoord en gewaardeerd te worden. Ik geniet enorm van de creativiteit en de veerkracht van jongeren. Als ik nadenk over wat ik tot nu toe heb meegemaakt, de leuke momenten, de grappige situaties, de moeilijke gesprekken en de hoop die ik heb gezien, dan ben ik enorm dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in het werk van Youth for Christ. Ze zorgen ervoor dat we meer jongeren kunnen bereiken in Almere en ze dragen op verschillende manieren bij aan groei onder jongeren. Ieder gebruikt zijn of haar talent om dichterbij jongeren te komen.

Daarnaast geloven wij dat elke jongere een unieke waarde heeft. Elke jongere heeft talent. Vanuit deze waarde dagen we jongeren uit zich (naar vermogen) in te zetten als vrijwilliger. Zo zien we zelfvertrouwen groeien. We willen onze jonge vrijwilligers en onze doelgroep uitdagen niet alleen toeschouwer te zijn, maar juist producent te worden. Deze metafoor gebruiken we niet alleen voor onze activiteiten, maar ook voor het leven van de jongere zelf. Word jij ook vrijwilliger? Laat hier je mailadres achter.